Veel belangstelling voor Bespaarmarkt in Midden Drenthe

Artikel aangemaakt op: 11-2-2019 15:21:52

Een groot aantal inwoners bezochten donderdag 7 februari jl. de Bespaarmarkt in zalencentrum Het Kompas in Smilde. De Bespaarmarkt stond in het teken van energie besparen en was bedoeld om woningeigenaren te stimuleren om hun eigen woning te isoleren en duurzaam te verwarmen.

Wethouder Dennis Bouwman opende de markt en gaf aan dat de gemeente Midden-Drenthe duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en er naar streeft om in 2040 de woningvoorraad energieneutraal te hebben. ‘Dat kunnen we alleen als iedereen een steentje bijdraagt. Het is goed om te zien dat er zoveel inwoners een eerste stap hebben gezet en naar deze Bespaarmarkt zijn gekomen’.

Energie besparen Tijdens de Bespaarmarkt konden aanwezigen informatie en tips krijgen over maatregelen om hun woning duurzamer te maken van diverse bedrijven, het Drents Energieloket en de gemeente. Dit kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door de woning beter te isoleren of door duurzaam te verwarmen. Inwoners die de Bespaarmarkt hebben gemist kunnen voor meer informatie terecht bij het Drents Energie Loket via (085) 792 01 58 of op www.drentsenergieloket.nl
De Bespaarmarkt was georganiseerd door het Drents Energieloket en de gemeente
Midden-Drenthe.