Themaweek Social Media

Artikel aangemaakt op: 5-11-2018 13:43:00

BEILEN - Instagram, Snapchat, YouTube… We delen massaal alles via Social Media. Dit is ontzettend leuk, maar het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Hoe ga je hier verstandig mee om? Daarover gaat de Themaweek Social Media van 5 t/m 15 november die het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Dr. Nassau College en de CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen dit jaar alweer voor de zesde keer organiseren.
Digitale wereld
Medewerkers van het CJG en de politie geven de eerste- en tweedejaars leerlingen interactieve gastlessen over het veilig omgaan met Social Media. "Jongeren leven een groot deel van de dag in een digitale wereld," vertelt jongerenwerker Ilse Koekoek. '‘We proberen de jongeren mee te geven dat ze na moeten denken over de dingen die ze doen op internet,’ vult schoolmaatschappelijk werker Anja Mulder aan. Theatergroep Zwerm speelt voor de derdejaarsleerlingen de voorstelling ‘iSocial,’ een interactief theaterstuk over cyberpsten, sexting, identiteit, privacy en grenzen stellen.  

Bewust omgaan met Social Media
Dat veilig omgaan met Social Media een belangrijk onderwerp is, blijkt wel uit het succes van de themaweek in voorgaande jaren. Koekoek en Mulder merken dat leerlingen steeds beter op de hoogte zijn van de gevaren van internet. Desondanks vinden ze bepaalde dingen echter heel gewoon. Denk bijvoorbeeld aan foto’s maken van elkaar en deze zonder toestemming online zetten. Het doel van de themaweek in november is jongeren bewust na laten denken over dit soort acties.