De tulpenautomaat van Melanick moet weg

Artikel aangemaakt op: 4-2-2019 13:56:35

Tulpenkwekers Jan en Yvonne Vos van Bloembollenbedrijf Melanick hebben al meer dan een week hun alom bekende tulpenautomaat voor het huis staan. De automaat die op last van de gemeente weg moet. Maar waarom?
Dat is de vraag waarop nog geen antwoord is gekomen. Ondertussen krijgen Jan en Yvonne veel positieve berichten van mensen uit de buurt. Hilda Veltink is een petitie gestart, die inmiddels al meer dan 2000 keer is ondertekend. Jan en Yvonne vinden het prachtig dat er zoveel mensen met hun meeleven en er op hun manier alles aan doen om er voor te zorgen dat de automaat mag blijven staan.

Er is, nadat medewerkers van de gemeente langs kwamen om te vertellen dat de automaat weg moest, contact geweest met de burgemeester. In een gesprek is een en ander besproken maar tot een besluit is het nog niet gekomen. De gemeente heeft aangegeven dat de Hoofdweg waaraan de automaat staat erg druk is, waardoor de automaat voor onveilige situaties kan zorgen. Raar, vinden Jan en Yvonne, omdat de tulpen al meer dan tien jaar worden verkocht op die plek. "Er stoppen nu eigenlijk juist minder mensen omdat je niet zomaar meer tulpen mee kunt nemen maar er gewoon voor moet betalen” zegt Yvonne.

Hoe dit verhaal afloopt is nog even afwachten, maar het mag duidelijk zijn dat er in de omgeving alles aan gedaan word om ervoor te zorgen dat de tulpenautomaat mag blijven staan.