VAN RABOBANK NAAR HHSPORT en FLEXCO

Artikel aangemaakt op: 11-6-2019 13:11:49

Een ieder die een verleden heeft in Smilde en omgeving kent natuurlijk de Rabobank in Smilde.
Een centraal gelegen pand met een goede uitstraling en voldoende parkeergelegenheid.
De Rabobank ging verhuizen naar het winkelcentrum en het was de bedoeling dat er appartementen zouden komen in hetzelfde bankgebouw. Toen bleek dat dat niet gerealiseerd kon worden, werd het pand aan zijn/haar lot overgelaten. Slecht tot geen onderhoud was het gevolg en de huurders ontevreden, totdat er uiteindelijk weer leven in het pand kwam.

Henry Haveman, eigenaar van HHSPORT en FLEXCO Bedrijfskleding, was al langere tijd zoekende naar een nieuw onderkomen voor zijn beide bedrijven. Henry had vanaf 1999 een (team)sportspeciaalzaak aan de Hoofdweg 20 te Smilde, in 2006 is dat uitgebreid met een bedrijf in bedrijfsveilige kleding, veiligheidsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Waarna niet veel later daar een textieldrukkerij aan werd toegevoegd en vervolgens een wasservice voor het wassen en herstellen van (bedrijfs)kleding. Al deze werkzaamheden werden volbracht met meerdere medewerkers, waarbij al gauw bleek dat de beschikbare ruimte aan de Hoofdweg 20 niet voldoende was om de kwaliteit te kunnen leveren die Henry voor ogen heeft. Gezocht werd naar een pand welke aan de wensen van Henry kon voldoen, met daarbij de kanttekening dat het pand in Smilde moest staan. Want HHSPORT en FLEXCO Bedrijfskleding waren inmiddels bedrijven die verbonden waren aan/met Smilde, Hoogersmilde en Bovensmilde. Het pand werd gekocht van de toenmalige eigenaar Jan Lahuis, van het gelijknamige bouwbedrijf, en de verbetering van het pand kreeg langzaamaan gestalte.

Alle werkzaamheden die gedaan moesten worden om het pand weer in goede staat te laten verkeren, zijn uitgevoerd door bedrijven die tevens klant zijn bij Henry. Dat vind ik belangrijk, zegt Henry, mijn klanten hebben vertrouwen in mijn bedrijf waardoor wij hun medewerkers mogen voorzien van de benodigdheden die ze nodig zijn om de werkdag goed door te komen. Dan is het in mijn ogen logisch dat ik binnen mijn klantenkring kijk wie werkzaamheden kan uitvoeren om dit pand weer de juiste uitstraling te geven in de kwaliteit die ik voor ogen heb. Daarbij kan ik niet iedereen betrekken, maar dat is ook logisch.

Vanaf december 2018 tot aan 1 juni 2019 is er hard gewerkt om het pand weer in goede staat terug te brengen. De buurtgenoten werden nieuwsgierig in de loop van deze periode en waren zichtbaar blij met het feit dat er weer leven kwam aan de Linthorst Homanweg nummer 10. GGD Drenthe en fysiotherapeut Vedder, beide huurders van een deel van het totale pand, waren ook verheugd met het feit dat het weer volledig werd opgeknapt.

Nu, bijna 6 maanden later, is het zover. HHSPORT en FLEXCO Bedrijfskleding is verhuisd van Hoofdweg 20 naar Linthorst Homanweg 10 te Smilde. Iedereen ziet dat Henry, samen met de 6 medewerkers, nu een prachtig onderkomen heeft waar zij met veel passie de klanten weer op de juiste wijze kunnen bedienen. Er zullen intern nog wel wat werkzaamheden afgerond moeten worden, maar de totale werkoppervlakte is met meer dan 100% toegenomen.

We kunnen met veel plezier terugkijken op een mooie periode van 20 jaar aan de Hoofdweg 20, daar ligt de basis van mijn huidige situatie. Maar aan de Hoofdweg hadden we al een aantal jaren te kampen met ruimtegebrek, en dat is nu zeker niet meer aan de orde. We zijn nu voorzien in alles wat we nodig hebben om onze klanten op de juiste wijze te bedienen. U bent van harte welkom om tijdens onze openingstijden een kijkje te komen nemen, want er zijn nog steeds enkele nostalgische delen bewaard gebleven om te kunnen zien dat het ooit een gebouw van de Rabobank is geweest. Nu is het aan Henry en de medewerkers om ervoor te zorgen dat in de volksmond HHSPORT en FLEXCO de boventoon gaat voeren.