Leerlingenraad IKC Pieter van Thuyl onthult schilderij

Artikel aangemaakt op: 22-5-2018 15:41:09

Na maandenlang in spanning af te wachten, onthulde de leerlingenraad van IKC Pieter van Thuyl vandaag het schilderij gemaakt door Sacha Trul-Schieving. Het schilderij ‘Talenten op Acryl’ staat symbool voor de visie van het IKC.
Tijdens de onthulling vertelde Sacha Trul-Schieving de kinderen het achterliggende verhaal van het schilderij. "Het schilderij ‘Talenten op Acryl’ gaat over jullie, alle kinderen van ons IKC zijn talenten. De één is goed in knutselen, de ander in rekenen. Of ben jij goed in sporten, computeren, lezen of dansen? Je bent  iedere dag met je talent in beweging en daarom heb ik deze gekleurde, vrolijke cirkels gemaakt. Cirkels zijn altijd in beweging net zoals jullie. Straks als je basisschooltijd erop zit, ga je naar een andere school. Je ontdekt nieuwe dingen. Je gaat werken aan je toekomst. Je gaat je talenten nog meer ontwikkelen. Uiteindelijk zal je stralen. Stralen zoals sterren dat doen. Je volgt een pad die je naar je sterren brengt, jouw toekomst!”
Het schilderij komt te hangen in het recent nieuw ingerichte leerplein van IKC Pieter van Thuyl. Adjunct-directeur Martie van de Nieuwegiessen is erg enthousiast over het resultaat. "Het was onze wens om een bijpassend kunstwerk op te hangen in ons nieuwe leerplein. Sacha Trul-Schieving is een zeer creatieve, talentvolle ouder. Vandaar dat we haar gevraagd hebben een schilderij voor ons te maken. We zijn haar erg dankbaar en trots op het prachtige schilderij. Het herinnert ons aan de reden waarom we elke dag op school zijn, wat we er leren en hoe we bouwen aan de toekomst.”
 
Mocht u het schilderij willen bewonderen, dan bent u van harte welkom op IKC Pieter van Thuyl.